Utolsó kommentek

  • KisPeye: Azért van ez így, mert az általános felfogás az, hogy amit jól csinálsz, az az alap. A minimum elv... (2013.01.14. 23:42) Autózás
  • KisPeye: Majd megszokod. Amióta öntudatra ébredtem (értsd: saját felfogás dolgokról, értékrend, egyebek, am... (2009.12.06. 02:09) Szösszenet
  • ziona: Én pedig a ti szalámitokat irigylem :) (2009.03.02. 00:03) Hogy került szalámi a kenyér mellé?
  • KisPeye: Fő a változatosság, pláne, hogy a nudli finom morzsásan (na tessék) és hagymásan is.... :) Amúgy ... (2009.02.23. 10:04) Gyúrtam vazze'!
  • Utolsó 20

Morzsili én volnék. Röviden vidám és optimista lány. Létszükségletnek tartom a firkászást, a beszélgetést és a morzsálást.

Licenc

Creative Commons Licenc

2008.11.29. 17:49 teadrinker13

Hétvége + ingyencirkusz

Címkék: politika hétvége utazás szavazás románia

Mozgalmasnak ígérkezik a hétvége. Hosszú lesz, hogy minden beleférjen. Vasárnap zajlanak a választások. Hétfőn van december elseje, tehát Romániában szabadnap. Valamelyik este (ez helyfüggő) kigyúlnak a városokban a karácsonyi fények. És ott vannak az én dolgaim is.

Szavazás-ügyben született egy újítás. Mivel ez helyi jellegű dolgokban kell döntsünk (szenátort és parlamenti képviselőt kell választani), mindenkinek haza kell menni az állandó lakhelyére, mert csak ott teheti le a voksát. Azért, hogy nagyobb hajlandóság legyen utazni és szavazni, az állomásokon kötelesek oda-vissza ingyen jegyet adni a diákságnak november 27. és 29. között. Ezt ki is használták, hatalmas sorok kígyóztak az állomások jegypénztárainál. Az már egy más kérdés, hogy valóban ezek közül hányan is mennek el szavazni. Tény, hogy rengetegen kirándulnak hét végén, legtöbben messze onnan ahol laknak.

Én becsületes apolitikushoz és tömegiszonyoshoz méltóan nem utaztam haza. Van még egy-két más okom is, de azt majd egy másik postban részletezném. Tudom, hogy suttyóság, és élni kéne az állampolgári jogaimmal, csak mivel soha nem láttam semmi változást, túl nagy áldozatnak találtam az utat. Mostanában eléggé nehezen viselem a hazamenést-visszajövést, pedig még előttem áll az élet, valószínűleg rengeteg ingázással. És ott vannak még a sulis dolgaim. A 2 db 2 személyes projektemet be kéne fejezni Karácsonyig, mert a 2. személlyel vakációban nem tudok találkozni, a projektet pedig könyörtelenül számon kérik január elején (???... érdekes menet lesz, vissza kéne fogni az amúgy is kevés szabadidős programokból és a mindennapos időhúzásaimból), most ez a hosszú hétvége pont jó arra, hogy megalapozzam a viszonylag békés, nyugodt Karácsonyomat. Persze a mai projektezés felét elhülyéskedtük, holnapra pedig egy vendégségbe menés van betervezve.

Visszatérve a szavazásra, találtam 2 érdekesebb hírt (ha már az urnák felé sem szagolok, bár híreket olvassak):

  • Szatmárról: elég extrém ötlet az éjszakai műszakról kijövő munkásokat hajnalban politikával gyötörni és szavazásra buzdítani. Még a gyufát és az öngyújtót megköszönik, elvégre ingyen van, de akkor is... 
  • Kolozsvárról: Eckstein- Kovács Péter, az RMDSZ kolozsvári szenátorjelöltje Obamával, Mozarttal, Mona Lisaval és Madonnával jelent meg egy plakáton. Eredeti, de... mi a lényege? Túl összeférhetetlenek itt a dolgok. Vagy csak a lelkem művészi fele kezd pusztulni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morzsili.blog.hu/api/trackback/id/tr49794989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása