Utolsó kommentek

  • KisPeye: Azért van ez így, mert az általános felfogás az, hogy amit jól csinálsz, az az alap. A minimum elv... (2013.01.14. 23:42) Autózás
  • KisPeye: Majd megszokod. Amióta öntudatra ébredtem (értsd: saját felfogás dolgokról, értékrend, egyebek, am... (2009.12.06. 02:09) Szösszenet
  • ziona: Én pedig a ti szalámitokat irigylem :) (2009.03.02. 00:03) Hogy került szalámi a kenyér mellé?
  • KisPeye: Fő a változatosság, pláne, hogy a nudli finom morzsásan (na tessék) és hagymásan is.... :) Amúgy ... (2009.02.23. 10:04) Gyúrtam vazze'!
  • Utolsó 20

Morzsili én volnék. Röviden vidám és optimista lány. Létszükségletnek tartom a firkászást, a beszélgetést és a morzsálást.

Licenc

Creative Commons Licenc

2009.03.03. 18:14 teadrinker13

Gáz van!

Címkék: gáz lakás probléma

A gázzal kapcsolatos gondok az aktuális albérletemben azzal kezdődtek, hogy letakarítottam a gáztűzheről az előző tulajdonostól maradt étel- és egyéb beazonosítatlan maradékokat. Néhány órát vett igénybe a művelet. Örvendtem, amikor kiderült, hogy a sütő nem működik úgy, hogy lehessen is kezdeni vele valamit!

Aztán jött a gáz-ellenőrzés, és kiderült, hogy van egy aprócska illegális dolog nálunk. Szaknyelven a flexibilis gáz bekötőcső elméletileg nem lehet hosszabb, mint 1 méter. Na hát a mienk 2 m hosszú, mert konyhabútorcsere volt mielőtt beköltöztünk, és a gáztűzhely is elkerült az eredeti helyéről. Az már jó kérdés, hogy hol és mikor gyártották, és főleg, hogy ki szerelte, és mikor ellenőrizték utoljára, vagy hány kimagyarázást ért meg, mert már jó ideje 1 m a maximális megengedett hossz. Le is akarták vágni a fiúk a gázt helyben. De mivel a lakás tulajdonosa külföldön dolgozik, és én csak bérlő vagyok, nem volt mit kezdjenek velem, folytatták a dolgukat a szomszédban. A tulajdonos egyelőre meghatározatlan időn belül hazajön, és intézkedik.

Teltek a napok a 2 m-es bekötőcsővel és ezúttal szigorúan résnyire nyitott ablakkal. Tegnap pedig megjelent egy újjabb fenyegető levél, hogy levágják a gázt, ha nem fizetjük ki az előző tulajdonos (!!!) kb 6 hónappal ezelőtti számláját (mi a mienket minden hónapban fizettük rendesen). Az összeg egészen banális 2.9 RON volt, viszont erre még hozzá kell számolni a büntetést, amiről fogalmunk sem volt, hogy mennyi lehet. Végül kellemes meglepetés ért, mert nem tudjuk hogyan, de a kasszánál már csak 2.5 RON volt a végösszeg!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morzsili.blog.hu/api/trackback/id/tr11977957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása