Utolsó kommentek

  • KisPeye: Azért van ez így, mert az általános felfogás az, hogy amit jól csinálsz, az az alap. A minimum elv... (2013.01.14. 23:42) Autózás
  • KisPeye: Majd megszokod. Amióta öntudatra ébredtem (értsd: saját felfogás dolgokról, értékrend, egyebek, am... (2009.12.06. 02:09) Szösszenet
  • ziona: Én pedig a ti szalámitokat irigylem :) (2009.03.02. 00:03) Hogy került szalámi a kenyér mellé?
  • KisPeye: Fő a változatosság, pláne, hogy a nudli finom morzsásan (na tessék) és hagymásan is.... :) Amúgy ... (2009.02.23. 10:04) Gyúrtam vazze'!
  • Utolsó 20

Morzsili én volnék. Röviden vidám és optimista lány. Létszükségletnek tartom a firkászást, a beszélgetést és a morzsálást.

Licenc

Creative Commons Licenc

2008.12.24. 12:42 teadrinker13

Üdvözlet

Címkék: sms karácsony üdvözlet ötlet hellókarácsony

Képeslap, sms, internetes képeslap, email, esetleg offline üzenet. A felsorolt üdvözlet-formák fénykorai nagyjából ebben a sorrendben követték egymást. A hagyományos képeslap fokozatos eltűnését egyesek a lustaságnak tudják be, mások teljesen normális dolognak tartják.

Én az utóbbi táborba sorolom magam, mert egyrészt amúgy is eleget költekezik az ember ünnep előtt, másrészt a fogadó fél nem biztos, hogy pár napnál tovább fogja tárolni, főleg akkor, ha valami fantáziátlan tömegterméket veszünk. Így aztán a csomagoló papír és a képeslap egy kutya - mind a szemétbe kerül, tehát fölösleges hülyeségek miatt károsítjuk a természetet.

Az sms jól esik, de nem ügyflektől vagy ingatlanügynököktől Szenteste, kántálás, vacsora vagy esetleg éjféli mise közben. A barokk túldíszítettség hangulatát idéző angyalhajas-mézesmázas-nyálcsorgatós üzeneteket pedig a kutya sem olvassa végig egy kiadós forralt bor vagy esetleg egyéb után. Ha már a telefon-témánál tartunk, egy távolabb élő kedves rokon hangját jól esik hallani az ünnep bármelyik részében. Nekem van ilyen bőven, szóval az ünnepi telefonálás nálunk már egy tradicionális ünnepi mozzanat kategóriájába tartozik.

A rövid szöveges üzeneteknél kifejezőbb egy szép karácsonyi netes képeslap. Persze ezt a megfelelő helyen kell keresni, mert a világhálón is tarol a giccsosztály. A cardexnél elég kicsi a választék, de legalább nem kell végignézni száz rondát ahhoz, hogy véletlenül egy rendesre is rá lehessen találni, mert azzal csak a drága idejét tölti az ember. Haladók pedig photoshopozzanak össze valami eredetit! Én ezt a módszert támogatom.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morzsili.blog.hu/api/trackback/id/tr14839846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tötyi 2008.12.24. 12:51:44

___________/^\_
__________< >
__________ /.-.\
__________ `/&\`
________,@.*;@,
________/_o.I %_\
________(`'--:o(_-@;
_______/`;--. ,___ `')
______;@`o % O,*'`&\
______(`'--)_@ ;o%'()\
______/`;--._`''--._O'o@;
_____/&*,()~o`;-.,_ `""`)
_____/`,@ ;+& _() o*`;-';\
____(`""--.,_0 +% @' &()\
____/-.,_ ``''--....-'`) * o \
___/@;''%;o`:;'--,.__ __.'\
__ ;*,&(); @ % &^;~`"`o;@();
__ /(); o~; & ().o@*&`;&%O\
___s `"="==""==,,,.,="=="="`
_ __.----.(\-''#####---...___...-----._
________ _`''______"`

Boldog Karácsonyt kívánok! :)

teadrinker13 · http://morzsili.blog.hu 2008.12.24. 12:56:14

Köszi! Erre nem is tértem ki a posztomban, pedig szeretem az ilyeneket. Főleg ha a küldőjének volt törelme összepakolni. Neked is boldog Karácsonyt!
süti beállítások módosítása