Utolsó kommentek

  • KisPeye: Azért van ez így, mert az általános felfogás az, hogy amit jól csinálsz, az az alap. A minimum elv... (2013.01.14. 23:42) Autózás
  • KisPeye: Majd megszokod. Amióta öntudatra ébredtem (értsd: saját felfogás dolgokról, értékrend, egyebek, am... (2009.12.06. 02:09) Szösszenet
  • ziona: Én pedig a ti szalámitokat irigylem :) (2009.03.02. 00:03) Hogy került szalámi a kenyér mellé?
  • KisPeye: Fő a változatosság, pláne, hogy a nudli finom morzsásan (na tessék) és hagymásan is.... :) Amúgy ... (2009.02.23. 10:04) Gyúrtam vazze'!
  • Utolsó 20

Morzsili én volnék. Röviden vidám és optimista lány. Létszükségletnek tartom a firkászást, a beszélgetést és a morzsálást.

Licenc

Creative Commons Licenc

2009.02.10. 12:28 teadrinker13

Visszapillantó tükör

Címkék: én tanulás szerelem párkapcsolat pihenés vakáció kiértékelés

Rövid ideig időmilliomosnak érzem magam és lustálkodom vagy épp egyszerre "veszem elő" az összes hobbymat, esetleg csatangolok a városban. Ez sajnos annyira nem is igazi vakáció. Épp csak az első napokban lehetek időmilliomos, mert a végére maradt egy vizsgám, de az is lehet, hogy 2. (Épp ezekben a percekben próbálom meglesni, hogy mi a helyzet, de egyrészt a tanárok lassan javítanak, másrészt az internetes jegynézegetős rendszer rémes.)

Lelki vonzata is van szinte minden vakációmnak, mert ezek olyan mérföldkő-szerűségek, ahol megállok és visszanézek. Fontosnak tartom, hogy kiértékeljem az elmúlt néhány hetet vagy hónapot egy-egy reggeli lustálkodás közben, és döntsek változtatásokról vagy olyan dolgokról amiket megtartok. Nem kell azt hinni, hogy ezek olyan szándékos, idegeket megfeszítő gondolkodást igényelnek. Amikor sehova sem rohan az ember, ideje jut egy kicsit magára is. Aztán jönnek a gondolatok maguktól.

Az elmaradt vizsgá(i)m ellenére több pontot adok magamnak (materialista emberek számára ez a legkézenfekvőbb érték-kifejezési forma), mint a nyári vakáció elején vagy tavaly télen. Úgy érzem, fejlődtem emberileg, és ha ez nem is látszik meg kilométerekről, azért engem mégiscsak boldogít. A régebben leírt tanulási technikám is egész jól bevált, mert azok a vizsgák, amik megvannak, jól sikerültek. Még ösztöndíjra is van remény. A legjobb dolog, ami mostanában történik velem az párkapcsolatom. Nem csak a mennyország különböző szintjeinek a bejárása miatt, hanem azért is, mert Ő az, aki segített abban, hogy más színekben is lássam a világot, mint eddig. Amúgy pedig korántsem tökéletes minden, de könnyebben megy tolerálni olyan dolgokat, amiket nem szereretek, vagy bátrabban küzdök meg a szembejövő problémákkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morzsili.blog.hu/api/trackback/id/tr26934466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása