Utolsó kommentek

  • KisPeye: Azért van ez így, mert az általános felfogás az, hogy amit jól csinálsz, az az alap. A minimum elv... (2013.01.14. 23:42) Autózás
  • KisPeye: Majd megszokod. Amióta öntudatra ébredtem (értsd: saját felfogás dolgokról, értékrend, egyebek, am... (2009.12.06. 02:09) Szösszenet
  • ziona: Én pedig a ti szalámitokat irigylem :) (2009.03.02. 00:03) Hogy került szalámi a kenyér mellé?
  • KisPeye: Fő a változatosság, pláne, hogy a nudli finom morzsásan (na tessék) és hagymásan is.... :) Amúgy ... (2009.02.23. 10:04) Gyúrtam vazze'!
  • Utolsó 20

Morzsili én volnék. Röviden vidám és optimista lány. Létszükségletnek tartom a firkászást, a beszélgetést és a morzsálást.

Licenc

Creative Commons Licenc

2009.02.11. 21:18 teadrinker13

Recycling - ezúttal nem greenpeace

Címkék: börtön jótékonyság törvény gyilkosság recycling szervkereskedés

Mit szokás kezdeni manapság egy komolyabb gyilkossal? Texasban pl kivégzik. Mifelénk remélhetőleg életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélik.

Na de mi a fészkes fenét ér egy életfogytig tartó börtön? A gyilkosunk nyugodtan ül a sitten. Néha kiviszik valahova dolgozni. Van könyvtár, TV, konditerem. A kaját most nem sorolom a számára pozitív dolgok közé, mert lehet, hogy anyuka jobban főzött annó. Ha nem elég kemény a legény, esetleg megerőszakolják, vagy megsapkázzák. Vigyázni kell az emberünkre, mert megszökhet. Vagy csak úgy ni, az egészségére, hogy azért ne verjék meg a többiek olyan erősen. A kaja, konditerem, stb viszont pénzbe kerül az államnak. Pl én, mint leendő adófizető, nem szívesen támogatnám a különösen veszélyes emberek eltartását.

Vegyünk tetszőlegesen egy 35 éves pasit, aki megerőszakolt két lányt, és egy kisfiút, kirabolt egy öregasszonyt és megölt egy (vagy két-három) embert. Most nem nézek utána, hogy az épp érvényben lévő törvények szerint milyen büntetést kaphat, de valószínűleg életfogytiglant. (Legalábbis nekem így lenne logikus.) Az én javaslatom halálbüntetés lenne, de nem abban a formában, ahogy a texasi ember életét szűntették meg. Akkor már okosabb volna kibelezni őt, amennyiben egészséges, mert hatalmas várólisták vannak szervi átültetésre. Így valamennyire helyrehozhatná azt amit tett. Bónuszként pedig talán visszaszorulna a szervkereskedés, mert bizony, az is egy ronda bűnözési forma. Az emberünk börtöni költségeit pedig egy kórháznak lehetne adni, mert az állami egészségügyi létesítmények állapotára van bőven panasz.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morzsili.blog.hu/api/trackback/id/tr21937783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.02.12. 09:00:01

Meg lehet nézni a kínai bűnözési statisztikát, és akkor nem kell tovább vitatkozni, hogy van- e visszatartó ereje a halálbüntetésnek.

teadrinker13 · http://morzsili.blog.hu 2009.02.12. 09:05:22

Nem feltétlenül a visszatartó erejéről beszélek, csak arról, hogy ha már valaki elkövetett pár nagyon súlyos bűncselekményt, és életfogytiglant kapott, akkor abban a formában, ahogy leírtam, valamilyen szinten jóváteheti a bűnét, mert "feltámaszthat" pl egy vesebeteget, aki évek óta gépekhez kötve él.

ojbitt 2009.02.17. 21:48:15

Rájöttem, hogy ezekről a dolgokról a racionálisan gondolkodó emberek jó része hasonlóan vélekedik. Szerintem aki már harmadszor kerül börtönbe, azt ki kellene végezni, nem szabadna fenntartható legyen a bűnözés-börtön-visszaesés életforma, mivel a társadalomnak semmiképp nem használ, a pénzt vagy késsel fenyegetve, vagy az adón keresztül veszi ki az emberek zsebéből. A börtönökben meg nem kellene jobb legyen az embereknek, mint otthon. Képezni kellene őket, bővíteni a perspektíváikat, de a konditerem, TV, satöbbi azért túlzás.
Kreatívnak találom a halálraítéltek szerveinek felhasználását, kifejezetten tetszik az ötlet. :)
A gond az, hogy mindenki szavaz, a bűnözőkhöz közel eső emberek is, és sajnos egyre több szavazót lehet veszteni az ilyen nézetek hangoztatásával, ezért politikailag nehezen felvállalhatóak.

teadrinker13 · http://morzsili.blog.hu 2009.02.18. 09:23:18

@ojbitt: Ha nem is szavazásról van szó, akad egy-két szélsőséges egyén, aki aztán nagyon felfújja az ügyet, azzal az egyszerű indokkal, hogy embernek nincs joga embert ölni. (Lásd pl annak az olasz nőnek az esetét, akit 17 év kóma után lekapcsoltak a kórházi gépekről. Politikai botrány lett belőle.) Nem mondom, hogy nincs igaza, de bármennyire is súlyos dolog egy ember élete fölött ítélkezni, azért nem ártana ésszerűen is gondolkodni.
süti beállítások módosítása